Fira de l'Ametlla de Vilagrassa

Propera edició: 17/09/2022 a 18/09/2022
Vilagrassa - Fira de l'Ametlla


Enguany per la situació especial provocada per la pandèmia no hi haurà la tradicional fira temàtica i només hi haurà actes commemoratius dedicats a l’ametlla.

La fira està dedicada a una de les activitats agrícoles més importants que s’han portat a terme a la població des d’antic. L’ametlla sempre ha estat un cultiu complementari de l’economia familiar de Vilagrassa, una població que degut a la seva situació geogràfica, estratègica a peu de camí ral, va disposar de privilegis per celebrar mercats i fires.

Vilagrassa - Fira de l'Ametlla
Vilagrassa - Fira de l'Ametlla


"...I us concedeixo mercat i fira. I us concedeixo que tot home que vingui a les esmentades fires i mercats , s’hi trobi tranquil i segur de totes les seves coses, tant quan vingui com quan se n’entorni, i pugueu comprar i rebre en custòdia tots els càrrecs que poguéssiu tenir segons els costums...” Carta de poblament i franquícia atorgada des de Lleida pel comte rei Alfons I d’Aragó i Catalunya, l’abril de 1185, als habitants de Vilagrassa, per tal de potenciar la presència de poblacions a peu del camí ral de Barcelona a Aragó. Anys després, el 1281, Pere III va confirmar aquests privilegis. El 1301 també li fou atorgada una fira anual i el 1328 el mercat setmanal. 
Des de quan
Des de l’any 2004
 

Centre informacio 1

Centre informacio 2

Centre informacio 3

Població: Vilagrassa

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Vilagrassa - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web