La 14a edició de la Fira del Tomàquet, organitzada per l'Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana i el Consell Comarcal del Vallès Oriental (CCVO), arribarà a Santa Eulàlia el cap de setmana del 20 i 21 de juliol al Centre Cívic i Cultural La Fàbrica.
La reconeguda fira vallesana inclourà diverses activitats per a tots els públics, com tallers, visites guiades o el tradicional show cooking. A més a més, els visitants obtindran el llibret “Varietats antigues de tomàquets del Vallès” i podran comprar tomàquets i productes locals directament als pagesos i productors de la comarca que cultiven i elaboren de forma artesanal. Les varietats locals de tomàquets del Vallès seran les protagonistes de la fira, organitzada amb la col·laboració de Llavors Orientals, la Mancomunitat de la Vall del Tenes, Ronçana Comerç Actiu, el Gremi d'Hostaleria del Vallès Oriental i El Molí d'en Vendrell, amb el suport de Diputació de Barcelona, Xarxa de Productes de la Terra i Turisme Vallès.
Tercera edició de les Jornades Gastronòmiques "Tomàquet al plat"
Després de l'èxit de les dues edicions passades, enguany la Fira del Tomàquet anirà acompanyada de les Jornades Gastronòmiques "Tomàquet al plat", impulsades per Ronçana Comerç Actiu (RCA) amb la col·laboració de diversos restaurants de Santa Eulàlia. De l'1 de juliol fins el 31 d'agost oferiran plats elaborats amb tomàquets de varietats recuperades de la comarca. Els restaurants són Can Farell, La Bimba, La Mama i La Vostra Pizza.
|